Telia aktier

Telia er et svensk-finsk teleselskab, der er blandt nogle af de populære svenske aktier, som man finder på det svenske aktiemarked. Telia aktier er således letgenkendelige, og har været en del af det svenske aktiemarked i mange år. Her på siden kan du se mere om Telia aktier, herunder om den historiske aktiekurs for Telia aktier, og mere om hvorvidt Telia aktier kunne være gode aktier at investere i.

Hvad er Telia

Telia er som nævnt indledningsvist et svensk-finsk teleselskab, der tilbyder ydelser, tjenester og services inden for mobiltelefoni, internet, bredbånd og andre lignende ydelser, tjenester og services. Telia har sit hovedsæde i Sverige og derudover tilstedeværelse i Europa og Asien. Hovedaktionærerne i Telia er henholdsvis den svenske og finske stat, der tilsammen har en aktiebeholdning på 51%.

Telia har også tilstedeværelse i Danmark, hvor Telia tilbyder en bred vifte af tjenester, ydelser og services, mens Call Me henvender sig specifikt til mobiltelefoni. Derudover har Telia en lang række andre aktiviteter og ejerskab rundt om i verden.

Telia aktier

Historisk aktiekurs for Telia aktier

Telia aktier har gennem flere år måtte se store udsving og nedture i aktiekursen, og hvor aktiekursen siden 2015 er faldet markant. Således er aktiekursen faldet fra en værdi på 52 svenske kroner i juli 2015 til en aktiekurs på 27 svenske kroner i januar 2023.

Særligt slemt er det stået til gennem 2022, hvor aktiekursen har mistet 25% af sin værdi, mens aktiekursen i 2015 mistede omtrent 20% af sin værdi, efter beskyldninger i en sag om korruption. I 2020 er den faldende aktiekurs et udtryk for, at Telia har været hårdt ramt af en haltende samfundsøkonomi.

Det store spørgsmål er derfor nu, om Telia aktier kan vende skuden, og begynde at stige igen. Der er både positive og negative tegn at spore, og i det følgende afsnit kan du læse mere om, hvilke positive og negative tegn der er for Telia aktier.

Er Telia aktier en god investering

Der er både gode og positive tegn på Telia aktier, i forhold til den fremtidige udvikling i aktiekursen. Overordnet set er Telia inde i en lidt turbulent tid på aktiemarkedet, der gennem de seneste år har været ramt af flere årsager.

Der er derfor store udfordringer på den korte bane for Telia aktier, og det er derfor nødvendigt at undersøge aktien og markederne nøje, hvis man overvejer at investere i Telia aktier. Omvendt er Telia en solid markeds spiller, der har været en stor aktør på markedet i mange år.

Det giver lidt tryghed om at Telia også kan komme stærkt igen, når man ser på den historiske aktiekurs, og de relativt stærke markedspositioner som Telia indtager. Det er derfor uden tvivl en aktie, der er værd at se nærmere på.

Husk dog som sagt at undersøge aktien og markederne grundigt og nøje, inden du ender med at investere i Telia aktier. Det vil nemlig kunne give en større sikkerhed for dine investeringer, at du sikrer at undersøge dem til bunds, inden du ender med at investere.

Rul til toppen