Ørsted aktier

Ørsted er Danmarks største energiselskab, der tidligere gik under navnet DONG. Selskabet har til formål at fremskaffe, producere, distribuere og forhandle energi og relaterede produkter i Nordeuropa. Ørsted nyder stor anseelse og har blandt andet været fremhævet som det mest bæredygtige selskab af den canadiske analysevirksomhed Corporate Knights. Se meget mere om Ørsted og Ørsted aktier her på siden.

Hvad er Ørsted

Ørsted har eksisteret under sin nuværende form siden 2006, hvor selskabet blev dannet som resultat af en sammenlægning af en række selskaber, herunder DONG, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi og Frederiksberg Forsyning.

Originalt fortsatte selskabet med at hedde DONG, men da man ønskede en mere grøn profil, ændrede man navnet til Ørsted, opkaldt efter den danske fysiker H.C. Ørsted. Dermed ændredes navnet fra DONG, der var en forkortelse for Dansk Olie og Naturgas.

Ørsted er et af de største selskaber i Danmark, og det største danske energiselskab. Den store succes som Ørsted har haft siden stiftelsen i 2006, har også afspejlet sig i en stigende aktiekurs, der i de senere år har givet gode afkast til investorerne, omend de senere år har været mere udfordrende for Ørsted aktier.

Historiske aktiekurser for Ørsted aktier

Kigger vi tilbage til 2016 og frem mod 2021, så var Ørsted aktier en rigtig god investering, og havde en aktiekurs der steg fra 250 danske kroner i juni 2016, til en aktiekurs på 1.350 danske kroner da den toppede i januar 2021.

Siden da har aktiekursen dog været inde i en nedadgående udvikling, og aktiekursen er ved udgangen af 2022 nede lidt over 600 danske kroner. Der har altså været tale om et betydeligt fald i aktiekursen, der ikke mindst skal forklares med skuffende resultater.

Således havde Ørsted i 2021 et underskud i milliardklassen, som har været med til at sende aktiekursen i en nedadgående udvikling. Noget af faldet kan dertil forklares i den høje stigning forinden, og at aktiekursen har skulle finde et mere retvisende niveau. Spørgsmålet er nu om aktiekursen vil fortsætte nedgangen, eller om Ørsted aktier vil begynde at stige igen.

Er Ørsted aktier en god investering

Der er både positive og negative tegn på Ørsted aktier, og det er derfor svært at sige noget om, hvordan aktiekursen vil udvikle sig i fremtiden. De gode tegn er ikke mindst de stærke markedspositioner som Ørsted indtager, mens de negative tegn er de skuffende resultater, som Ørsted har leveret de seneste år.

Før at man kan sige noget om hvorvidt Ørsted aktier vil udvikle sig positivt eller negativt, er det derfor nødvendigt at undersøge aktien og markederne nærmere. På den måde vil det blive nemmere at sige noget om, hvordan Ørsted aktier vil udvikle sig i fremtiden, og om der kunne være ide i at overveje at investere i Ørsted aktier.

Sørg derfor for at lave en god research på Ørsted aktier, før du beslutter dig for at investere. Det vil give dig en større sikkerhed og tryghed for dine investeringer, at du sørger for at lave en god research inden du investerer.

Rul til toppen