Dividend aktier

Dividend aktier kendes også som udbytteaktier, og er en særlig og populær form for aktier. Dividend aktier giver således et udbytte, så snart et aktieselskab har et overskud, og at der er tale om dividend aktier. Det gør disse aktier meget populære, da aktieudbyttet kommer i tillæg til eventuelle kursgevinster på en stigende aktiekurs. Se mere om dividend aktier og dividend yield her på siden.

Hvad er dividend aktier og dividend yield

Dividend aktier er som nævnt indledningsvist også kendt som udbytteaktier, og er som sagt aktier der giver mulighed for et aktieudbytte. Dette aktieudbytte udbetales som en del af aktieselskabets overskud, og kommer i tillæg til afkastet på kursgevinster.

Hvor stort et aktieudbytte der udbetales, afgøres af den såkaldte dividend yield, der på dansk betyder udbytteprocent. Det er et aktieselskab, der selv bestemmer størrelsen på dividend yield, og der som sagt er afgørende for, hvor stort et aktieudbytte der udbetales.

Det vil herefter være størrelsen på det såkaldte dividend yield, udbytteprocenten, sammenholdt med størrelsen på aktieselskabets overskud, der vil afgøre hvor stort det endelige aktieudbytte bliver. Hold derfor godt øje med dividend yield på dividend aktier, når du undersøger de dividend aktier, som du overvejer at investere i.

Gode dividend aktier

Der findes mange gode dividend aktier, både danske dividend aktier og udenlandske dividend aktier, og i det følgende kan du få lidt anbefalinger til gode dividend aktier, der historisk set har givet gode afkast til aktionærerne. Se mere om Mærsk, Apple og Microsoft aktier.

Mærsk dividend aktier

Mærsk er det største selskab i Danmark, og har gennem årene leveret mange gode overskud. Det har givet gode afkast på Mærsk aktier, og som har gjort Mærsk dividend aktier meget populære. Mærsk er historisk set blandt de bedste danske dividend aktier, og de er oplagte at se nærmere på, hvis man vil se mere om de bedste danske dividend aktier.

Apple dividend aktier

Apple er blandt de absolut største selskaber i verden, og har med den store succes, de har opnået gennem tiden, flere gange leveret store overskud. Den store succes og overskud har medført, at Apple aktier er blevet nogle af de mest populære dividend aktier i verden. Vil du se mere om de største og mest værdifulde dividend aktier i verden, så er det svært at komme uden om Apple dividend aktier.

Microsoft dividend aktier

En af de historisk gode dividend aktier er Microsoft aktier, der har været en stor aktør på aktiemarkedet i mange år. Gennem årene har Microsoft leveret gode og store overskud, der har gjort Microsoft dividend aktier til meget populære aktier. Microsoft dividend aktier er derfor oplagte dividend aktier at se nærmere på, hvis man er interesseret i store og værdifulde dividend aktier.

Husk den gode research før du investere i dividend aktier

Vil du gerne have den største sandsynlighed for at få succes på aktiemarkedet, så er det vigtigt at du husker den gode research. Den gode research vil nemlig være afgørende for, at du ender med at investere i de dividend aktier, som er de bedste dividend aktier at investere i.

Sørg derfor for altid at huske på at lave en god research af de dividend aktier du har kig på. Det vil som sagt have afgørende betydning for, at du ender med at lave gode investeringer, og at du får en større sandsynlighed for at få succes med dine investeringer.

Rul til toppen