Udbetaling af udbytte

Vil du gerne have udbetaling af udbytte på de aktier du investerer i, så skal du være sikker på, at du investerer i de såkaldte udbytteaktier. Her på siden kan du se meget mere om udbytteaktier, herunder hvad de er, og hvordan man kan få udbetaling af udbytte. Dertil får du også lidt gode udbytteaktier, som du med fordel kan se nærmere på.

Udbetaling af udbytte

Hvad er udbytteaktier

Udbytteaktier er aktier der giver mulighed for et aktieudbytte, så længe at aktieselskabet bag leverer et overskud. Det gør udbytteaktier meget fordelagtige, da det aktieudbytte man kan få, kommer i tillæg til det afkast, som man kan få på kursgevinster.

Det er derfor nemt at forstå hvorfor udbytteaktier er så populære aktier at investere i. I det følgende kan du se mere om, hvordan du kan få udbetaling af udbytte på de udbytteaktier, som du ender med at investere i. Se mere i det følgende afsnit.

Sådan får du udbetaling af udbytte på dine udbytteaktier

For at få udbetaling af udbytte på dine udbytteaktier, skal du først og fremmest sørge for, at de aktier du investerer i er udbytteaktier. Så længe de aktier du investerer i er udbytteaktier, så kan du få mulighed for at få udbetaling af udbytte på dine udbytteaktier.

Før du kan få udbetaling af udbytte på dine udbytteaktier, er det dog nødvendigt at aktieselskabet leverer et overskud. Det vil nemlig være en del af overskuddet, der ligger til grund for den udbetaling af udbytte, som man kan få på sine udbytteaktier.

Hvor stor en udbetaling af udbytte, du vil få udbetalt på dine udbytteaktier, vil afhænge af overskuddets størrelse, samt af hvor stor en procentdel af overskuddet, som aktieselskabet tilbyder i udbetaling af udbytte til aktionærerne.

Gode aktier med udbetaling af udbytte

Der er mange gode aktier med udbetaling af udbytte, og som man både finder på det danske og de udenlandske aktiemarkeder. Vi har udvalgt nogle af de mest populære danske og udenlandske udbytteaktier, som giver mulighed for at få udbetaling af udbytte, og som du kan se mere om nedenfor.

Novo Nordisk

En af de helt store danske udbytteaktier får man med Novo Nordisk, der er et af de største selskaber i Danmark, og som ofte leverer meget store overskud. Det gør Novo Nordisk til en meget populær udbytteaktie, og vil man gerne se nærmere på historisk gode danske udbytteaktier, så er Novo Nordisk oplagt at se nærmere på.

Carlsberg

En anden stor danske udbytteaktier får man med Carlsberg udbytteaktier, der er det største bryggeri i Danmark, samt et af de tre største bryggerier på verdensplan. En historisk aktie på det danske aktiemarked, og en af de mest populære danske udbytteaktier.

Apple

Er man interesseret i de største udbytteaktier i verden, så er Apple en af de helt store udbytteaktier, og som er blandt de største selskaber på verdensplan. Apple har en god historik for at levere store overskud, og med tanke på det meget kendte brand, er det nemt at forstå, hvorfor Apple aktier er blandt de mest populære aktier blandt investorer i hele verden.

Rul til toppen