Parkland Corporation aktier

Parkland Corporation er en canadisk virksomhed der tager form af at være en energi- og detailvirksomhed, og er den største sælger af benzin og næststørste dagligvarekæde, og har gennem tiden opnået stor succes. Den store succes har også medført en stor interesse og popularitet omkring Parkland Corporation aktier, og her på siden kan du se meget mere, om hvorvidt Parkland Corporation aktier kunne være gode aktier at se nærmere på.

Hvad er Parkland Corporation

Parkland Corporation bestyrer tankstationer under en række forskellige brands, herunder brands såsom Pioneer og Chevron, og driver også den store canadiske og amerikanske dagligvarekæde On the Run. Derudover har Parkland Corporation en lang række andre aktiviteter.

Selskabet er stiftet og grundlagt i 1975, og havde dengang helt andre forretningsområder, der dog med tiden har ændret sig markant, til det vi kender Parkland Corporation som i dag. Selskabet har sit nuværende hovedsæde i Calgary. Se mere om Parkland Corporation aktier i de følgende afsnit, hvor du kan få mere klarhed over, om Parkland Corporation aktier kunne være noget for dig at investere i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Historisk aktiekurs for Parkland Corporation aktier

Gennem det seneste årti har Parkland Corporation aktier været en rigtig god investering, og hvor der mellem årene 2012 til 2020, var en stigning fra 13 canadiske dollars til 48 canadiske dollars. I foråret 2020 blev Parkland Corporation aktier som så mange andre ramt af corona krisen.

Det medførte et stort indledende fald i aktiekursen, der på en måned faldt til under 24 canadiske dollars, et fald der var på over 50% af aktiekursen. Selvom aktiekursen kom stærkt igen, så har den dog haft svært ved at nå tidligere tiders niveau. Således lå aktiekursen ved udgangen af 2020 på 31 canadiske dollars.

Dette er dog stadig væsentligt over de 13 canadiske dollars, som aktiekursen lå på i 2012. 2022 har været hård for aktiekursen, der dog begyndte at stabilisere sig i slutningen af året. Det giver forhåbninger om, at aktiekursen igen kan ramme tidligere tiders niveau. Se mere om dette i det følgende afsnit.

Er Parkland Corporation aktier en god investering

Parkland Corporation aktier har gennem det seneste årti været en rigtig god investering, men har dog haft nogle lidt svære år mellem 2020 og 2022. Aktiekursen ser dog ud til at have stabiliseret sig ved udgangen af 2022, hvilket giver forhåbninger om, at aktiekursen går en god fremtid i møde.

Parkland Corporation indtager meget solide markedspositioner, og når markederne rundt om i verden kommer i gang igen, er det svært ikke at forestille sig, at Parkland Corporation aktier igen vil begynde at stige. Hvornår det sker er dog svært at sige noget om.

Vær derfor grundig når du ser nærmere på aktien, hvis du overvejer om Parkland Corporation kunne være en god investering. Det er nemlig vigtigt at få set nærmere på markederne, for at kunne sige noget mere sikkert om, hvorvidt aktiekursen vil begynde at stige og være en god investering i fremtiden. Sørg derfor for at undersøge aktien grundigt, inden du investerer i Parkland Corporation aktier.

Rul til toppen