Shopify aktier

Shopify er et af de største canadiske virksomheder og en af de største udbydere af e-handel platforme i verden. Det har medført at Shopify aktier gennem tiden har været meget interessante, og som har tiltrukket mange investorer. Her på siden kan du se mere om Shopify aktier, og se mere om Shopify aktier kunne være noget for dig at investere i.

Hvad er Shopify

Shopify er en canadisk virksomhed der tilbyder services og løsninger inden for e-handel, og hvor det særligt er deres e-handelsplatform, som er et af virksomhedens varemærker. Det er anslået at op mod 1,7 mio. virksomheder benytter sig af Shopify, med tilknyttede virksomheder i over 175 lande på verdensplan.

Gennem tiden er Shopify blevet en af de største virksomheder i Canada og har sit nuværende hovedsæde i Ottawa. Virksomheden blev stiftet tilbage i 2006, og har siden opnået meget stor succes, som også har givet udslag på aktiekursen for Shopify aktier. Det kan du se mere om i det følgende afsnit, hvor vi ser nærmere på den historiske aktiekurs for Shopify aktier.

Historisk aktiekurs for Shopify aktier

I mange år var Shopify aktier i rivende udvikling, og hvor aktien særligt mellem 2018 og 2021 var i rigtig god udvikling. Således steg aktiekursen fra 12 amerikanske dollars i slutningen af 2018, til en aktiekurs på 169 amerikanske dollars da den toppede i slutningen af 2021.

Siden da er det dog gået drastisk den anden vej for Shopify aktier, der har set massive fald i aktiekursen. Aktiekursen for Shopify aktier var ved udgangen af 2022 helt nede i 34 amerikanske dollars, som tydeligt viser at Shopify aktier har været hårdt ramt.

Den store stigning i aktiekursen, og det efterfølgende fald, skal forklares ved at se nærmere på corona krisen, der ramte i foråret 2020. Corona krisen medførte en større efterspørgsel på onlinehandel, som var med til at sende Shopify aktier i vejret. Siden da er markederne dog stabiliseret, og Shopify har ikke været hurtige nok til at reagere på udviklingen.

Derfor har der været faldende resultater og som har ramt aktiekursen. Niveauet på aktiekursen er nu nogenlunde sammenligneligt med tiden før corona krisen, og det spændende bliver nu, om Shopify aktier vil begynde at stige igen.

Er Shopify aktier en god investering

Shopify aktier var efter corona krisen i rivende udvikling, og havde en eksplosiv aktiekurs, der sikrede investorerne store afkast. Siden da har markederne dog ændret sig, og Shopify aktier har været inde i et stort fald. På den korte bane er det nok svært at forestille sig, at Shopify aktier vil indhente alt det tabte.

Man skal nok påregne at det vil tage nogle år, før at Shopify aktier igen kan være at finde på et niveau, der er sammenlignet med niveauet for aktiekursen i årene mellem 2020 og 2021. Det betyder dog ikke at Shopify aktier ikke godt kan vise sig, at være en rigtig god investering på den korte bane.

Det er dog svært at sige noget om hvorvidt Shopify aktier vil være en god investering, uden på forhånd at have set nærmere på aktien og markederne. Hvis du overvejer at investere i Shopify aktier, er det derfor vigtigt at du selv undersøger aktien til bunds, inden du beslutter dig for at investere.

Rul til toppen